Train de trainer

In overeenstemming met Friends Resilience in Australië verzorgt Lenneke van der Aart, van Kinderpraktij Mimosa, de trainingen in Nederland en België om professionals op te leiden in het bieden van het vriendenprogramma.


Klik hieronder op de knop om meer informatie hierover te krijgen. Je wordt hiervoor naar de website van Kinderpraktijk Mimosa geleid.

Veel kennis en enthousiasme

“Dankjewel voor de fijne cursus rond het vriendenprogramma Lenneke!
Je brengt het met veel overtuiging, kennis en enthousiasme!
Zin om ermee aan de slag te gaan en veel kinderen te helpen om positiever en met meer veerkracht in het leven te staan."


Overzichtelijk en waardevol

“Onlangs heb ik de training van het Vriendenprogramma gevolgd bij Lenneke. Ik heb deze training ervaren als super duidelijk, overzichtelijk en heel waardevol.

Als cursist zijnde was het ook heel leuk om zelf de oefeningen te ervaren die onderdeel zijn van de training.

Lenneke verteld alles super duidelijk en het voelt net alsof je met elkaar in een ruimte zit, terwijl we toch allemaal achter ons scherm zaten.

Kortom ik zou hem aan iedereen die met kinderen werkt aanraden."Inspirerend


“Gisteren heb ik een hele inspirerende en professionele trainingsochtend gehad van Lenneke van der Aart. 

Lenneke vertelde heel duidelijk en lichtte de theorie toe met concrete voorbeelden. Ook was het erg leuk dat ze de training zo interactief maakte door de cursisten de oefeningen zelf te laten ervaren en met elkaar in gesprek te gaan. 

Daardoor had je nauwelijks in de gaten dat het een online training was. Fijn om met het programma aan de slag te gaan!Kant en klaar en interactief

“Train de trainer Vrienden programma: Een erg leuk programma met een kant en klare handleiding en een interactieve training. Lenneke is boordevol ideeën, denkt mee, spreekt veel uit ervaring en heeft mij enthousiast gemaakt!"


Hele waardevolle training

"Ik werk met jongvolwassenen (17-27jr) met verschillende problematiek. Waaronder angsten, stress, gepest zijn, weinig zelfvertrouwen etc.) 

Deze training is ook voor deze doelgroep heel waardevol. Duidelijke theorie, (leuke) praktische oefeningen, mooie opbouw. Lenneke creëert een veilige omgeving voor de trainers, zeker een aanrader!"


Waardevolle aanvulling

"Een zeer waardevolle aanvulling op mijn al eerder opgedane kennis. Het is fijn om een vastomlijnd programma te hebben met de flexibiliteit om mijn eigen methoden eraan toe te voegen. Een verdieping op al bestaande kennis en ontzettend leuk om weer een heel scala aan mogelijkheden erbij te hebben"

Inspirerende en concrete training


"Het vriendenprogramma is een super praktische en inspirerende training waarbij je in 3 uur tijd heel wat handvatten, informatie en oefeningen krijgt waar je meteen mee aan de slag kan.
Doordat je zelf de meeste oefeningen ervaart kun je het nog beter overbrengen op de kinderen.

Daarnaast krijg je de werkboeken voor de kinderen van 5 tot 12 jaar en veel tips over boeken of bruikbare filmpjes.

ik zie deze training als kindercoach als een mooie aanvulling om zowel individueel als groepsgericht mee aan de slag te gaan in mijn praktijk.

De tijd vloog echt om en Lenneke is een ervaren trainster die met veel enthousiasme en praktijkvoorbeelden alles duidelijk uit legt."