Train de trainer

In overeenstemming met Friends Resilience in Australië verzorgt Lenneke de trainingen in Nederland professionals op te leiden in het bieden van het vriendenprogramma.


 

Uit onderzoek blijkt dat angsten bij één op de vier kinderen dagelijks terugkeren. Tevens is gebleken dat er steeds meer (jonge) kinderen te kampen hebben met neerslachtige gevoelens.

Er ligt steeds meer (prestatie)druk op kinderen en de veerkracht van kinderen lijkt tegenwoordig minder sterk te zijn.


Ben je op zoek naar een goede methode om kinderen te ondersteunen bij het versterken van de emotionele veerkracht, angsten de baas te worden, weerbaarder te worden en meer zelfvertrouwen op te bouwen?

Over het vriendenprogramma

Als je met kinderen werkt in een praktijk voor kindercoaching, kindertherapie, orthopedagogiek, maar ook als leerkracht voor de klas, dan kan het fijn zijn om een methode in handen te hebben die bewezen effectief is.

Een programma waarbij je materialen hebt om mee aan de slag te gaan, die je handvatten geeft om zowel in een groepssetting, als in een 1 op 1 traject aan de slag te kunnen gaan met het versterken van de weerbaarheid, het vergroten van de veerkracht, kinderen ondersteunen bij het angsten de baas te worden of kinderen te begeleiden die veel piekeren/neerslachtig zijn.
Het VRIENDEN programma is zo’n methode.

VRIENDEN is een preventie- en behandelprogramma. Het leert kinderen vaardigheden aan waarmee zij hun gedrag, gedachten en lichamelijke reacties kunnen aanpakken die angst/neerslachtigheid in stand houden en die hen leert om sterker in hun schoenen te staan als zaken anders open dan ze zouden willen. Het ondersteunt kinderen bij de algemene emotie regulatie.

Het vrienden programma is erkend door het Nederlands Jeugd Instituut en The World Health Organisation als evidence based.

Wat zeggen anderen

"Leuke training, mooie locatie, goed verzorgd, veel geleerd, ik kan meteen aan de slag met het vriendenprogramma."

“Lenneke legt het goed uit en maakt de oefeningen heel speels en nuttig voor de kinderen. Het is een heel complete training.”

“Het was een zeer boeiende, goed gebrachte training. Ik voelde me sterk gerustgesteld en er wordt rekening gehouden met je. Iemand met zeer veel kennis en er werden heel veel praktische ideeën gebracht.”


"Een zeer waardevolle aanvulling op mijn al eerder opgedane kennis. Het is fijn om een vastomlijnd programma te hebben met de flexibiliteit om mijn eigen methoden eraan toe te voegen. Een verdieping op al bestaande kennis en ontzettend leuk om weer een heel scala aan mogelijkheden erbij te hebben"

Train de trainer

Doel van de training

Professionals handvatten geven om zelf aan de slag te gaan met het implementeren van het vriendenprogramma binnen hun organisatie om deze in zowel groepssetting, in de klas, als 1 op 1 aan te kunnen bieden. Zowel de FIJN! Vrienden voor het jonge kind (5-7 jaar) als de vrienden voor het leven (8-12 jaar) zullen behandeld worden.

Voor wie

De train de trainer is geschikt voor leerkrachten, (school)maatschappelijk werkers, kindercoaches en kindertherapeuten, orthopedagogen, kinderpsychologen en anderen die met kinderen werken en dit programma willen integreren in hun werk.

Opbouw van de training

In de ‘Train-de-trainer’ van het Vriendenprogramma wordt onder meer ingegaan op de volgende onderwerpen:
– Theorie en achtergrond van het VRIENDEN programma
– Interactief aan de slag met het programma
– Aan de hand van oefeningen, knelpunten en uitleg maken deelnemers kennis met de cursus zoals die aan de kinderen gegeven wordt
– Extra oefeningen die toegevoegd kunnen worden en niet in het werkboek  staan
– Het geven van de training in een 1 op 1 setting, hoe je het kan toepassen in een klas maar ook hoe je het als een groepstraining aan kan bieden

Praktische informatie

– De training  beslaat 2 dagdelen
– Er is plaats voor 10 deelnemers
– De training start om 9:00 uur en eindigt om 17:00 uur
– De kosten zijn €365,–  (incl. btw, lunch en materialen).
– Een training gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen
– Na deelname aan de training krijg je toegang tot het portaal waar alle digitale materialen te verkrijgen zijn

De trainingen in Nederland in 2019:

Zondag 7 Juli in Den Haag (VOL)
Zondag 24 november in Den Haag (VOL)
Zondag 15 maart in Den Haag (Nog plaats voor 6 deelnemers)
Heb je interesse, vragen of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met Lenneke op 06-11143590 of info@kinderpraktijkmimosa.nl
Het is ook mogelijk om de ‘train de trainer’ op locatie te doen. Hiervoor kan een offerte op maat aangevraagd worden. 

Online boeken

Boek direct via onze website.