Fijn!Vrienden

Zelfvertrouwen en weerbaarheid voor het jonge kind.

Het versterken van de emotionele veerkracht.

Dankzij het volgen van de training bij Lenneke staat onze dochter steviger in haar schoenen en gaat zij makkelijker nieuwe situaties aan”
Moeder van M.

Doel van de training

Het doel van Fijn Vrienden is om jonge kinderen van 5 tot 7 jaar te leren (effectiever) om te gaan met angstige, boze en verdrietige gevoelens. Het versterkt de emotionele veerkracht, stimuleert het zelfvertrouwen, helpt een growth mindset te ontwikkelen en bouwt probleemoplossende vaardigheden op. De training geeft handvatten zodat je zoon/dochter in de toekomst beter is uitgerust om uitdagingen aan te kunnen.

Opbouw van de training

Het programma bestaat uit 8 sessies van 60 minuten met leuke en kindvriendelijke oefeningen. Door middel van bewegen, tekenen, zingen en verhalen werken we spelenderwijs aan verschillende thema’s aan de hand van de letters van VRIENDEN:
 

V: Voel gevoelens
Vaardigheden: Het leren herkennen van ‘lichaamsseintjes’ van angst, zoals hoofdpijn, buikpijn, vaak moeten plassen en trillen. Je lichaam is je VRIEND en kan je waarschuwen wanneer je gespannen bent, zodat je op tijd kan ontspannen.

R: Rust en ontspan jezelf
Vaardigheden: Ontspannen door middel van ontspanningsoefeningen, ademhalings-oefeningen en andere ontspannende activiteiten.

I: Ik kan het! Ik kan het zo goed mogelijk proberen!
Vaardigheden: Het bij zichzelf herkennen en ‘uitdagen’ van negatieve gedachten en deze te vervangen door positieve gedachten. Hierbij wordt duidelijk gemaakt dat gedachten je gevoel en je gedrag beïnvloeden.

E: Een plan van aanpak en het stappenplan
Vaardigheden: Probleemoplossende vaardigheden en het aanpakken van gevoelens/angsten door middel van een stappenplan. Daarnaast besteden we aandacht aan het op- en uitbouwen van een ‘steunteam’.

N: Netjes gedaan dus beloon jezelf
Vaardigheden: Jezelf leren belonen, ook voor gedeeltelijk succes. Kinderen leren dat pogingen en kleine stapjes ook beloond mogen worden. Niet alleen het eindresultaat, maar alle inspanning telt!

D: Doe je oefeningen, niet vergeten!
Bij deze stap leren we de kinderen dat je moet blijven oefenen om de geleerde vaardigheden te laten beklijven en te verbeteren.

EN: EN lach! Blijf rustig voor het leven!
De kinderen leren dat ze nu over de technieken beschikken die ze kunnen gebruiken om rustig te blijven in moeilijke situaties 


Ouders krijgen (digitaal) een werkboek met leuke oefeningen voor thuis die de training ondersteunen. Daarnaast is er na elke bijeenkomst ruimte om vragen te stellen.


Praktische informatie

- Voor kinderen van 5-7 jaar
- Een groep bestaat uit maximaal 6 kinderen
- Voor de start vindt er eerst een intake gesprek plaats
- Er is iedere week een bijeenkomst (tijdens schoolvakanties vindt er geen training plaats) - Een bijeenkomst duurt 60 minuten
- Er zijn 10 bijeenkomsten 
- De kosten zijn 335- (incl. btw, en materialen )


Heb je interesse, vragen of wil je je aanmelden? Of zou je de training graag binnen je school gegeven zien worden?

Neem dan contact op met Lenneke op 06-11143590 of info@kinderpraktijkmimosa.nl
Of ga naar het contactformulier of vul het formulier hieronder in.


Online boeken

Boek direct via onze website.