Lenneke van der Aart is in 2003 afgestudeerd als maatschappelijk werker. Na een korte loopbaan in de psychiatrie is Lenneke in 2006 gestart als algemeen maatschappelijk werker en schoolmaatschappelijk werker waarbij het geven van trainingen aan zowel volwassenen als kinderen al snel een passie bleek te zijn.

Het werken met kinderen kwam Lenneke het dichtste bij haar hart te liggen dus heeft zij ervoor gekozen om zich volledig te richten op het schoolmaatschappelijk werk.
Al snel kwam Lenneke in aanraking met het vriendenprogramma en de krachtige uitwerking hiervan.

Toen Lenneke in 2011 verhuisde naar Australiƫ om daar met multi-problem gezinnen te werken was het de uitgelezen kans om verdere kennis op te doen in het land van herkomst van Friends Resilience. Lenneke werd hier dan ook verder getraind in het programma.

In 2015 is Lenneke samen met haar gezin terug verhuisd naar Nederland en heeft hier enige tijd gewerkt in een jeugdteam om daarna vrij snel weer terug te keren naar het schoolmaatschappelijk werk. Helaas was er geen ruimte om trainingen te geven en onder andere om deze reden heeft Lenneke in 2018 dan eindelijk de stap gezet (terwijl zij een opleiding volgde tot kindertherapeute) naar het opzetten van een eigen praktijk voor kindercoaching, kindertherapie, opvoedondersteuning en trainingen: Kinderpraktijk Mimosa.

Sinds september 2020 woont Lenneke weer met haar gezin in Australiƫ en richt zij zich volledig op het geven van trainingen aan professionals en heeft zij 2 online programma's lopen voor ouders om zelf met hun kind mee aan de slag te gaan; de "ik sta stevig" training.

In de  toekomst zal Lenneke ook in AustraliĆ« weer het vriendenprogramma aan gaan bieden aan kinderen en jongeren en is zij bezig om een programma op te zetten voor volwassenen.